- Komerční sdělení-udalosti

Řemeslo má zlaté dno. Kuchař, zedník, kominík i truhlář mohou slavit úspěch

spot_img

Spousta žáků základních škol si každoročně volí střední školu, na kterou budou v následujících letech docházet a dají směr svému dalšímu životu. Pokud i vaše dítě patří k těm, které ještě skálopevně neví, pro kterou školu se rozhodnout, vězte, že vždy skvělou perspektivu mají řemesla. I proto se říká, že řemeslo má zlaté dno. Co třeba škola truhlář?

Nechte se pozvat do Integrované střední školy Rakovník

Škola kuchař, ale i truhlář a další obory, může být např. Integrovaná střední škola Rakovník. V případě oboru kuchař, kuchařka – číšník, servírka, jde o tříletý učební obor, který je zakončený závěrečnými zkouškami. Absolvent získá střední odborné vzdělání.

Zaměření učebního boru je na oblast společného stravování, důraz je kladen na odborné předměty technologie, stolničení i odborný výcvik. Techniky zpracování nápojů a potravin jsou osvojeny z mnoha hledisek, žáci dovedou sestavit jídelní a nápojové lístky dle gastronomických pravidel, umí obsloužit hosty, kalkulovat ceny, osvojí si profesní chování a společenské vystupování. Umí podat informace o podávaných pokrmech a nápojích a zvládnou i mnohé další. Škola je členem Asociace kuchařů ČR.

I když vás láká škola zedník, přijdete si zde na své. Tříletý učební obor „zedník“ je zakončen závěrečnými zkouškami. Absolvent získá střední odborné vzdělání. Tento učební obor je podporován zřizovatelem školy. Učni jsou finančně odměňováni za produktivní práci na zakázkách, výše odměn závisí na druhu a množství odvedené práce. V každé době se zedničina uplatní. Obor však vyžaduje fyzickou zdatnost, zručnost a zájem o stavebnictví. Náplní učiva je praktická i teoretická výuka. Praxe probíhá přímo na stavbách, které škola provádí pro investory. Učni se naučí i jednoduché tesařské malířské, železobetonářské a další práce.

Podívejte se, i jak probíhá škola kominík, tedy ISŠ Rakovník. Více informací najdete na issrako.cz.

- Reklama -události
- Reklama -PR články

Redakce doporučuje

Články autora